Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Про те, що в Українській Греко-Католицькій Церкві матиме місце благодійна акція «Нагодуй бідного» Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, розповів ще на початку жовтня під час Форуму соціального служіння. Про старт ініціативи йшлося і в постсинодальному посланні «Залишиться вам одне – те, що ви дали вбогому».

До неділі, 15 листопада, у багатьох парафіях тривали різного роду приготування. А вже від цього дня і протягом останнього тижня, сотні парафій УГКЦ продемонстрували солідарність з убогими людьми, заопікувавшись ними.

15 листопада, у всесвітній День бідного, Глава УГКЦ під час проповіді у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві закликав усіх вірних синів і дочок УГКЦ відкрити у собі здатність чинити добро. «Ми можемо багато роздумувати про гідність, про свободу, проте зробімо один конкретний добрий вчинок! Станьмо подібними до доброчинця Бога, а наближаючись до потребуючої особи, – подібними до Христа-Спасителя, який сьогодні шукає людину, яка є в полоні зла і яка є приниженою, позбавленою гідності і свободи через сучасний тягар бідності третього тисячоліття людської цивілізації», – закликав Предстоятель.

Акцію «Нагодуй бідного» провели і проводять у багатьох місцях України і світу.

Цього тижня Блаженніший Святослав зустрівся з паном Ігнасіо Леоном Гарсія, головою Офісу УКГС ООН в Україні, на прохання останнього. Зустріч відбулася в адміністративному будинку Патріаршого центру УГКЦ.

Під час зустрічі пан Ігнасіо, який лише розпочинає свою місію як голова Офісу, підкреслив основну роль, що її відіграє УГКЦ у питаннях гуманітарних справ України, зокрема в контексті війни на Донбасі. Особливо він звернув увагу на те, як Церква відповідає на виклики, спричинені окупацією українських територій, та на соціальне служіння УГКЦ в умовах пандемії. Оцінивши структуру соціального служіння УГКЦ, пан голова висловив бажання співпрацювати з нашою Церквою, побажавши відтак отримати відповідні контакти для того, щоб мати можливість послужити безпосередньо тим, хто потерпає від наслідків збройного конфлікту і пандемії.

Всеукраїнська рада Церков зустрілася з Прем’єр-міністром України. Зустріч відбулася 20 листопада 2020 року. Під час зустрічі Блаженніший Святослав наголосив на тому, що у складних обставинах дуже важливо говорити про пріоритети ‒ життя і здоров’я людини. «Не можуть гроші бути цінніші за людське життя. Саме тому ми розуміємо різні обмеження, які вводить Українська Держава. Однак просимо, щоб перед тим, як приймати такі рішення, був простір для спілкування і діалогу, щоб можна було проговорити ті чи ті карантинні заборони або обмеження з релігійною спільнотою у складі робочої групи», – сказав Предстоятель УГКЦ.

Християнський портал КІРІОС за матеріалами офіційної сторінки УГКЦ.