Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Українську владу закликають заборонити абортиТернопільська обласна рада закликала керівництво держави заборонити проведення абортів.Як передає кореспондент УНІАН, відповіднезвернення депутати облради прийняли післязвернення до них Владики Василя (Семенюка),Єпарха Тернопільсько-Зборівського,Української Греко-Католицької Церкви.Єпископ у своєму листі просив облраду ініціювати внесення змін Конституції України щодо заборони штучного переривання вагітності, «оскільки воно не узгоджується з християнським вченням і гуманним ставленням до людської особи».

 

 

Депутати облради прийняли звернення до Президента України Віктора Януковича,прем’єр-міністра України Миколи Азарова і голови Верховної Ради Володимира Литвина іззакликом переглянути чинне законодавство України, яке дозволяє здійснювати штучнепереривання вагітності, та «внести необхідні зміни, які б захищали життя людини в усіх їїпроявах від моменту зачаття і до природної смерті».

 

«Православна та католицька церкви навчають, що людина отримує безсмертну душу в момент зачаття, тобто від моменту зачаття у лоні матері росте і розвивається людська особа, знищення якої шляхом аборту рівнозначне смертельному гріху умисного вбивства вже народженої людини. Зважаючи на те, що людина є людиною на кожній стадії свого розвитку, вона повинна мати у повному обсязі всі фундаментальні, невідчужувані права, які, відповідно до законодавства, надаються усім людям», – сказано у зверненні.

Депутати облради закликали керівництво держави ініціювати зміни до ст. 27 Конституції і викласти її у такій редакції: «Кожна людина має невід’ємне право на життя від моменту зачаття до природної смерті».

Тернопільська облрада також вимагає скасувати ч. 6 ст. 281 Цивільного кодексу України (ЦКУ) та викласти ч. 2 ст. 25 ЦКУ в такій редакції: «Цивільна правоздатність фізичної особи виникає у момент її зачаття».

Крім того, облрада закликала керівництво держави посилити кримінальну відповідальність за проведення незаконних абортів.

УНІАН «Здоров’я»