Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Глава УГКЦ зустрівся із послом Німеччини29 квітня Блаженніший Святослав зустрівся із п. Крістофом Вайлем, послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні, та п. Дірком Лехельтом, культурним аташе посольства ФРН.

В ході зустрічі вони обговорили сучасну суспільно-політичну ситуацію в Україні, останній візит представників ВРЦіРО до Брюсселя та основі теми комунікату ВРЦ щодо цього візиту, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Департамент інформації УГКЦ.

  Відтак перейшли до обговорення питання реституції майна Церков і релігійних організацій, в яких воно було насильним способ забрано колишньою комуністичною владою. Блаженніший Святослав повідомив пана посла, що «наша Церква близько 10 років займається цим питанням, ми ведемо пошук необхідних документів та робимо інвентеризацію забараного у нас майна. А також розпрацьовуємо різні моделі можливої реституції цих дібр з боку держави».

 Глава УГКЦ, зокрема, наголосив, що «повернення церковних дібр - це не є питання якоїсь особливої ласки тієї чи іншої влади, що робиться для Церков України. Мова йде про дотримання засад історичної спарведливості та повернення несправедливо забраного». 
  Крім того, Блаженніший Святослав, відзначив, що об'єктом реституції мають бути не тільки культові споруди, але і інші види церковного майна, для того, щоб Церкви і релігійні організації могли вільно вести просвітницьку і виховну працю та здійснювали соціальне служіння у державі.

  До слова кажучи, як уже повідомляв Християнський портал КІРІОС, Церква в Чехії також намагається повернути своє майно, відібране у неї попереднім - комуністичним режимом.