Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

В зону АТО відбула 17-та ротація військових капеланів2 грудня 2016 року відбулась сімнадцята ротація військових священиків. Військові священики почали прибувати до Києва ще 30 листопада, для заповнення необхідної документації та підбору військової амуніції. Після отримання документації, сімнадцята черга військових священиків Української Православної Церкви Київського Патріархату відбула в зону проведення АТО.

Всі кроки підготовки відбувались в тісній співпраці з Генеральним Штабом України, Міністерством оборони України та Національною гвардією. Як результат, військові священики розподілені по потребам військовослужбовців на 3 групи, у відповідності до кількості ОТУ зони проведення АТО.

Із Києва відправилося 18 священнослужителів УПЦ КП,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на cerkvainfo. Вже на місцях перебуває 20 (12 з яких є постійними) і продовжують нести пастирське служіння в умовах бойових дій. Протягом грудня місяця у районах проведення АТО загалом буде 38 військових священиків УПЦ Київського Патріархату.

Перед відправленням всі військові священики отримали відповідні документи від Синодального Управління військового духовенства та Генштабу, НГУ і ДПСУ для в’їзду в зону проведення бойових дій. З благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета кожному військовому священику було закуплено відповідні одяг та взуття.

Зранку 2 грудня, перед відправленням, у трапезному храмі святого апостола Іоана Богослова військові священики відслужили молебень на закликання Святого Духа із молитвою за Україну. На пероні священики по традиції заспівали Гімн України.