Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Патріарх Філарет провів зустріч з послом Австрії9 листопада 2018 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет провів у своїй резиденції зустріч з Надзвичайним та Повноважним послом Австрійської Республіки в Україні пані Герміне Поппеллер.

У зустрічі також взяли участь керуючий справами Київської Патріархії архієпископ Вишгородський Агапіт та представник Посольства пан Андрій Дворніков.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальну релігійну ситуацію в Україні та світі, стан та перспективи утворення в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, розвиток міжконфесійного діалогу в нашій державі. 

Святійший Патріарх Філарет висловив впевненість, що об'єднання православ'я і отримання Томосу про автокефалію Української Церкви консолідує і об'єднає український народ, позбавить Росію впливу на українців через Церкву та зміцнить незалежність Української держави.
"Незалежність Української Церкви має пряме відношення до національної безпеки держави. Не буде незалежної Церкви, не буде міцної Української держави. А якщо буде єдина автокефальна помісна Церква, то Україна буде міцною незалежною державою" - сказав Предстоятель.

Пані Герміне Поппеллер побажала успіхів Патріарху Філарету в церковному служінні українському народу, відзначивши важливість миру у процесі об'єднання православних церков в Україні.

"Ми бажаємо і хочемо, щоб процес об'єднання був якомога мирним і щоб це не призвело до релігійного конфлікту" - сказала пані Посол. 

"Це є і нашою метою. Ми розуміємо, що якщо буде цей процес відбуватись мирно - не буде втручання Росії. Ми не хочемо, щоб Росія втручалася у наші внутрішні справи і будемо робити все можливе, щоб ці процеси відбувалися мирно" - запевнив Святійший владика.

На завершення зустрічі, яка проходила у теплій та дружній атмосфері, Патріарх Філарет вручив пані Герміне Поппеллер пам’ятний подарунок.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на cerkva.info