Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Патріарх КирилоПатріарх Московський і всієї Русі Кирило покладає на Церкву відповідальність за порятунок  душ сучасних людей від одержимості бісами.

"Церква покликана, звертаючись до сучасної людини, говорити, у тому числі про біснування. Ми повинні впоратися з масовим біснуванням, в яке залучаються мільйони і мільйони людей", - сказав патріарх після Божественної літургії, яку він здійснив у Новоспаському монастирі Москви, відмічаючи 20 - річчя свого відродження.

За його словами, для того, щоб врятувати світ, треба молитися і постити, як заповів Господь.

"Ми повинні поститися і молитися за тих, хто не молиться і не постить, - за наших рідних, близьких, друзів, за знайомих, колег по роботі, за тих, хто у владі, хто в силі, за тих людей, які впливають на суспільство. Ми повинні зрозуміти, що молитва наша - це не тільки молитва за себе і за своїх рідних, це молитва за мир ", - підкреслив  патріарх.

Він навів слова  Іоанна Златоуста: "Не бійся посту, бо піст тріпоче диявол".

"Людина, що  постить - це людина, керована  Богом, бо вона за Божим законом намагається жити, обмежує свої пристрасті, кається у своїх гріхах. Перебуваючи у молитві, у постійному спілкуванні з Богом, вона  Богом керована, і немає у диявола важелів впливу на тану людини ", - сказав патріарх Кирило.

 

За його словами, сьогодні багато людей віддають душу дияволові, потрапляючи під вплив думок, моделей поведінки, "які з нав'язливістю пропонуються сьогодні сучасній людині, не кажучи вже про повне поневолення чуттєвого початку".

"Цим людям здається, що вони герої, що вони сильні - адже у них може бути влада, у них можуть бути гроші і могутність, вони можуть задовольняти будь-які свої похоті і примхи, відчуваючи свою автономію від усіх, в тому числі від Бога, свою "могутність", не усвідомлюючи при цьому, що вони є жалюгідними рабами, маріонетками диявола ", - підкреслив патріарх.

"І тільки тоді, коли розбиваються життя, коли людина в якийсь момент раптом усвідомлює, що нічого не вдалося, що все валиться, що немає ні друзів, ні коханих, ні родини - немає нічого, крім пристрастей, - лише тоді хтось то, та й то не кожен, може оцінити свій стан духу ", - додав він.

Джерело: interfax-religion.ru