Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Никодим (Руснак)

Увечері 15 вересня, на 91-му році життя помер найстаріший ієрарх УПЦ МП і всього Московського патріархату митрополит Харківський і Богодухівський Никодим (Руснак). Кончина настала раптово, коли митрополит перебував у Свято-Покровському монастирі в Харкові, повідомляють українські ЗМІ. 

За неофіційною інформацією, лікарі констатували смерть від захворювань серця та інших хронічних хвороб. Митрополит Никодим пішов у світ інший, коли в сусідній єпархії - Луганській - перебував з візитом Патріарх РПЦ МП Кирил. У майбутньому році Кирило планував спільно з Никодимом відсвяткувати 20-річчя так званого Харківського Собору, на якому було оформлено поділ між УПЦ МП і УПЦ КП.

Митрополит Никодим (в миру - Микола Руснак) народився 18 квітня 1921 року в селі Давидівци Кіцманського району Чернівецької області. Харківську кафедру зайняв 13 вересня 1989 року, 22 роки тому. У квітні-травні 1992 р. виконував обов'язки предстоятеля УПЦ МП після спірного з канонічної точки зору відсторонення з цього поста Філарета (Денисенка), нинішнього предстоятеля УПЦ КП.

Джерело: portal-credo.ru