Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Стан митрополита Української православної церкви московського патріархату Володимира важкий. За даними джерела "ОстроВ" в УПЦ МП, ієрарх впав у кому. Офіційно церква не коментує цю інформацію.

"Кажуть, що важкий стан, ось все, що лікарі передали... Я зараз не в Києві. Але та інформація, яка розміщена, більше ніхто нічого не скаже. Я маю на увазі написали, просять молитися, бо у важкому стані. Підтвердити, що він (Володимир) в комі, не можу ", - сказав керівник прес-служби УПЦ Василь Анісімов виданню. Прес-секретар митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона УПЦ протоієрей Георгій Гуляєв також обмежився словами "стан важкий".

У той же час у Спасо-Преображенському кафедральному соборі в Донецьку у четвер надзвичайно голосно і святково дзвонили дзвони.

Георгій Гуляєв повідомив, що дзвін був проведений на честь літургії з нагоди дня ангела митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона.

Звертаючись до прихожан, митрополит Іларіон закликав молитися за здоров'я Володимира.

"Стан важкий, але залишається стабільним. У мене немає такої інформації (про кому - ред.)", - сказав глава Синодального інформаційно-просвітницького відділу Української православної церкви, особистий прес-секретар предстоятеля УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко.

"Ця інформація звідки не знаю. Але все це розмови. Будуть якісь зміни, ми повідомимо. Як ми повідомили про те, що він був госпіталізований у важкому стані, так само ми будемо повідомляти про будь-які зміни. У нас немає причини приховувати", - додав він.

"Для християн це нормальна ситуація, коли люди похилого хворіють, і ставлення до смерті у християн зовсім інше, ніж у світських людей, чиновників", - сказав прес-секретар.

"Такої інформації немає, якщо вона зміниться, то вона буде на офіційному сайті", - резюмував Георгій Коваленко.

Нагадаємо, митрополит Володимир (Сабодан) був госпіталізований 30 жовтня. Лікарі оцінювали стан здоров'я владики як важкий.

Це вже другий раз за два місяці, коли Володимир потрапляє в лікарню. Наприкінці вересня Володимир був виписаний з лікарні, де він відновлювався після перенесеної операції. 23 листопада голова УПЦ (МП) має виповниться 76 років.

 

Джерело: pravda.com.ua