Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Під рясою свящника УПЦ МП був автомат, - комбатПід Слов’янськом військові затримали батюшку з Української Православної Церкви Московського Патріархату, який мав при собі АКСУ (автомат Калашникова складний укорочений – РП). Про це в інтерв’ю Обозревателю розповів командир 503-го окремого батальйону морської піхоти Вадим Сухаревський (позивний “Барсук”).

“Під Слов’янськом взяли батюшку з АКСУ. З Московського патріархату. Машини перевіряли. Рух обмежено – відповідно, велика черга стояла. І він там почав підбурювати матюками натовп, обурюватися, – розповідає комбат. – Зрештою ми не витримали, притиснули його до машини. І вже животом до машини коли повертали – почули звук удару чогось металевого. Рясу піднімаємо, а там – АКСУ, патронташ, все як годиться”.

Він каже, що ніколи не приховував свого ставлення і буде до кінця своїх днів стверджувати, що “УПЦ МП – це ракова пухлина на тілі нашої держави. І її треба видаляти хірургічним способом – як явище”.

“Під Слов’янськом точно було відомо, що сепаратисти благословлялися і хрестилися в храмах Московського Патріархату. І боєприпаси сепари там ховали, і снайперські групи у них ночували, ховалися”, – каже військовий.

На питання, чи може хтось гарантувати, що зараз нічого подібного не відбувається, комбат відповів: “Впевнений, що відбувається. Тому і кажу, що для мене Московський патріархат – абсолютно вороже явище для України”.

Командир батальйону морської піхоти пропонує вирішення цієї проблеми досить радикальним шляхом.

“Табличку зірвати і повісити іншу, що там тепер – храм Української Греко-Католицької, Української Православної Церкви Київського Патріархату або будь-якої іншої конфесії. І все. Це дозволить вирішити проблему глобально. Тому що коли на території Івано-Франківської чи Львівської областей благословляють Миколу II і проклинають Мазепу – ну, вибачте мене!”, – завершив комбат.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на religionpravdacomua.