Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Запорізький митрополит Лука і екс-регіонал з'явилися на каналі В ефірі телеканалу "Росія 1" у програмі з Дмитром Кисельовим засвітилися відомі запорожці - митрополит Лука і організатор "Полка Перемоги" Андрій Іванов, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на "Zабор".

У випуску програми "Вести недели з Дмитром Кисельовим" від 7 квітня був сюжет із Запоріжжя. Так, митрополит Лука повідомив, що церкви РПЦ (УПЦ МП) змушують переходити до складу помісної церкви.

"Жодного дня не минає, щоб не писали в нашу адресу мегатонни бруду. Як нас тільки не обзивають, що тільки не роблять, але люди розуміють і відчувають, де є справжня церква, люди поспішають до наших храмів" - коментує Владика Лука.

Крім цього, в програмі можна було побачити і колишнього регіонала (екс-глави фракції ПР в міськраді, екс-голови міської організації ПР), колишнього заступника мера і нинішнього керівника організації "Полк Перемоги" Андрія Іванова, який прокоментував закон про забезпечення функціонування української мови , як державної.

 "Сьогодні в місті Запоріжжя більшість людей розмовляє російською мовою. Так склалося історично. Ми жителі південного сходу не зможемо нормально просто жити. Люди похилого віку, які не зовсім знають українську мову, приходять в будь інстанції, навіть візьмемо лікарню, з ними розмовлятимуть українською мовою, цього вимагатиме закон. І лікарі не зможуть переступити межу, тому що там прям градація по штрафам ", - розповідає Іванов.