Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У Львові відбулось урочисте відкриття нової обителі отців Оріоністів8 листопада 2014 року у Львові відбулось урочисте відкриття нової обителі отців Оріоністів – монастиря «Святих апостолів Петра й Андрія». Божественну Літургію та посвячення монастиря очолив архиєпископ-митрополит Львівський УГКЦ, Високопреосвященніший Ігор Возняк, ЧНІ, у співслужінні отців Оріоністів, серед яких був отець Фабіо Чераза, настоятеля спільноти Дон Оріоне у Львові, та священиків львівських парафій.

Владика Ігор подякував Оріоністам за молитви, за старання про спасіння душ, за уболівання над потребами ближніх, за милостині й діла милосердя, за їхні моління в ім’я миру, спокою в Україні та у світі, побажавши нових покликань та дальшого розвитку Згромадження у Львові та в Україні

Спорудження обителі розпочалось 2012 року і крім монастиря для чернечої спільноти вона включає також центр «Капернаум» для людей з обмеженими можливостями та нічліг для молоді, присвячений святим апостолам Якову та Івану,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.

Отці й брати із чернечого Згромадження «Мала справа Божого провидіння», яких називають Оріоністами, від імені засновника – італійського святого минулого сторіччя Дон Луїджі Оріоне – трудяться у 33 країнах світу, посвячуючись найбільш знедоленим та найбіднішим. В Україні вони присутні від 16 жовтня 2001 року, коли до Львова прибули перші 3 священики, які розгорнули душпастирську діяльність, зокрема, серед дітей молоді та неблагонадійних сімей, відкрито ораторій, майстерню для неповносправних, організовано молитовні групи, табори для дітей, створено семінарію для кандидатів до чернечого життя.

Крім того 2009 року отці Оріоністи розпочали парафіяльну діяльність, відкрили новий ораторій та каплицю, присвячену святому Луїджі Оріоне, яка від жовтня цього року стала осередком парафії Божого Провидіння УГКЦ.

Отець Фабіо Чераза, настоятель львівської спільноти Оріоністів, наголосив, що відкриття монастиря є дуже важливим досягненням. Понад 10 років духовні сини святого Луїджі Оріоне трудяться в Україні, посвячуючись найслабшим, найбіднішим та найзнедоленішим а ця нова обитель дозволять їм ще краще служити найбільш потребуючим. 

У Львові відбулось урочисте відкриття нової обителі отців Оріоністів