Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Евтаназія

Після 2-річних дебатів італійський парламент прийняв новий закон, що забороняє будь-яку форму евтаназії, і регулюючи розпорядження пацієнта при його відмові від лікування, повідомляє kipa / apic. 

Більшістю членів правлячої партії, яку очолює прем'єр-міністр Сильвіо Берлусконі, а також християнських демократів UDC був прийнятий проект, що забороняє будь-яку форму евтаназії і вперше регулює розпорядження пацієнта, т. зв. «Біологічний заповіт». Волі пацієнта, зафіксованої в цьому заповіті, будуть слідувати лише в тому випадку, коли пацієнт лежить в комі. 

Письмове розпорядження пацієнта для лікуючого лікаря, зрештою, не має значення. Навіть категорична воля пацієнта не може стати причиною відключення його від штучного харчування. Процедури які продовжують життя повинні відповідати цілям лікування.



Католицька Церква Італії вітала прийняття нового закону.

Сенат, друга палата італійського парламенту, повинен також затвердити закон. Він прийняв законопроект вже в березні 2009 р., але в силу декількох змін, внесених палатою депутатів, потрібно повторне схвалення. 

Гарячі дебати про евтаназію почалися в Італії в 2009 р., після того як італійка Елуа Енгларо, яка перебувала в комі 17 років, померла в клініці міста Удіне. Причиною смерті стала евтаназія. Це спровокувало в країні конституційну кризу.

Елуа Енгларо впала в необоротну кому в результаті автомобільної аварії у віці 20 років. Батько, 10 років боровся за можливість «гідної смерті» для своєї дочки, зрештою, отримав дозвіл суду, що дозволило відключити апарат штучного харчування.

 

 

Джерело: sedmitza.ru