Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Намаз

У туніському місті Ель-Кеф салафіти захопили християнський храм з метою зробити з нього мечеть. За повідомленням газети La Presse, поліція затримала понад 20 осіб, які ввірвалися в римсько-католицьку церкву і стверджували, що цей храм є місцем ісламського поклоніння, яке нібито було перетворено в християнську церкву лише в 1966 р. 

«Мусульмани ввійшли в базиліку, щоб приготувати собі місце для вчинення п'ятничного намазу», - заявив представник міністра внутрішніх справ Хікім Медеба в інтерв'ю Agence France-Presse, додавши, що він не впевнений, що це були саме салафіти.

«Присутні розійшлися без опору, їм було запропоновано для вирішення ситуації відправити прохання міністру у справах релігії, однак поки що все залишається, як і було, пам'ятник залишається базилікою», - зазначив чиновник.

Протягом усієї історії ісламу звернення церков у мечеті було невід'ємною складовою політики захоплення християнських областей. Найвідоміші приклади такого роду: мечеть Омейядів (церква св. Іоанна Хрестителя) в Дамаску і собор св. Софії в Константинополі.

Джерело: sedmitza.ru