Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Хакатон в Ватикані: солідарність, діалог, співпрацяЗ 8 по 11 березня пройде черговий хакатон - форум фахівців в області розробки програмного забезпечення. Цей хакатон незвичайний тим, що місцем його проведення стане ... Ватикан.

Хакатон, або регулярні збори програмістів, дизайнерів, менеджерів у сфері високих технологій, які разом працюють для досягнення спільної мети, тепер не пов'язані з хакерством, а є своєрідним «марафоном програмування». Першим з ідеєю його проведення у Ватикані виступив домініканець о. Ерік Салабір ​​ОР, засновник міжнародного аналітичного центру OPTIC, який діє при Святому Престолі і з християнської точки зору, займається етичними проблемами руйнівних технологій.

Організатори першого ватиканського хакатону виділяють три аспекти цього заходу.

По-перше, на ньому будуть порушені три теми. Перша стосується включення до спільноти за допомогою розширення солідарності між людьми; друга - міжрелігійний діалог, який веде до співпраці представників різних віросповідань; третя - робота, пов'язана з проблемами міграції: зокрема, створення електронних додатків, які допоможуть біженцям в пошуку притулку і в інтеграції.

По-друге, хакатон покликаний сприяти співробітництву молодих лідерів у всьому світі, які діють в різних етнічних і релігійних середовищах.

На захід запрошені мусульмани, ізраїльтяни і представники з західного берега річки Йордану для розвитку діалогу і співпраці між ними.

По-третє, хакатон служить створенню структур, які в своїй діяльності керуватимуться християнськими і загальнолюдськими цінностями.

У форумі візьмуть участь близько 120 програмістів і інших фахівців в області програмного забезпечення. Хакатон повинен стати частиною ширшої місії, якою займається о. Ерік Салабір ​​з метою розвитку співробітництва між технічними і гуманітарними центрами. Сам домініканець, що спеціалізується на темі етики в області високих технологій, каже:

«Ми можемо стати місцем зустрічі для людей, які ніколи б не знайшли один одного. Студенти-гуманітарії і "технарі" часто невідомі між собою в своїх навчальних закладах. Тому ми організували це місце, щоб між ними зав'язався діалог ».

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на catholicby.