Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

«Станція Харків» в рамках Акції «Папа для України»: «Величезне спасибі католикам всього світу за підтримку»Кожного дня ми подумки проживаємо чиєсь життя, адже ті проблеми, які є у людей, не можуть залишити байдужими наші серця. Так розповідають про свій досвід роботи співробітники Благодійного фонду «Станція Харків» за проектом, який фінансується в рамках Акції «Папа для України». 

Люди, які пережили бойові дії на сході країни та переселились в Харківську область, в рамках проекту можуть отримати дрова чи вугілля на опалення, продуктові ваучери, медикаменти, допомогу в оплаті орендованого житла чи комунальних послуг.

Загалом, на початок цього місяця, ваучери на грошову допомогу отримали понад 1168 родин; було закуплене паливо для 202 родин, обігрівачів для 5 родин; 216 родин отримали допомогу у сплаті за оренду житла чи комунальні послуги. Окрім цього, 463 особи отримали медичну допомогу; 138 людей, які перебували в край важкій ситуації, отримали індивідуальну медичну допомогу у вигляді профінансованих операцій, курсів хіміотерапії та закупівлі  дороговартісних ліків,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на popeforukrainecomua.

 «Матусі з маленькими дітьми на руках, жінка, у якої син з інвалідністю дитинства, люди з онкологічними захворюваннями, люди похилого віку та люди з інвалідністю – це ті, кого ми щодня приймаємо в офісі та відвідуємо на дому. Коли бачиш радість людей, то це і є щастя. Величезне спасибі католикам всього світу за підтримку», – ділиться співробітник фонду Аделіна Туманян.

Лідії Іларіонівні 83 роки, це друга війна на її пам’яті. «Колись я раділа, що мій син ріс без війни, а зараз знову біль і сльози… Підвали, вибухи, горе – це те, що знову довелось пережити. Моя сусідка не встигла добігти до погребу і її не стало…, а я з внучкою сховалась і ми вижили», – розповіла бабуся співробітникам «Станції Харків», які допомогли їй із закупівлею вугілля та дров для обігріву її скромного житла.

Співробітник фонду Анастасія Дем’янова розповідає про 77-літню переселенку з Первомайська Марію Миколаївну, яка самостійно виховує малолітню внучку – інваліда з дитинства. Бабуся залишилась з дівчинкою на руках після того, як її мама загинула в результаті отриманих під час обстрілу опіків. Й сама бабуся отримала контузію та опіки, але в клопотах за дитиною про своє здоров’я не дбала. «Дякуючи проекту, ми надали допомогу цій родині у вигляді продуктових ваучерів та необхідних медикаментів», – додала Анастасія.

«Робота йде за планом, але часом кількість запитувачів допомоги перевищує наші фізичні та емоційні можливості, – розповідає співробітник фонду Алла Фещенко. – Якось одна жінка довела мене до сліз. У її молодого сина важка астма. Того дня, коли вони отримали у нас допомогу, у її сина стався сильний напад, і його терміново госпіталізували. Але цього разу у них були усі необхідні ліки та небулайзер (отримані в рамках Акції). Мама прийшла до нас в офіс сказати спасибі, тому що вперше за кілька років вона не ридала в лікарні у відчаї, що лікарі випишуть ліки, на які у неї знову не буде грошей». «Станція Харків» в рамках Акції «Папа для України»: «Величезне спасибі католикам всього світу за підтримку»

«Кожен приходить зі своєю проблемою, і проблеми зовсім різні – говорить соціальний консультант Лариса Веселянська. – Ось, до прикладу, нещодавня історія. Молода жінка з дитиною другий рік намагається самостійно вижити. Кілька разів доводилося міняти житло, і ось, остання крапля — чергова господиня вказала на вихід, а перед цим жінку ще й обікрали. Грошей немає навіть на проїзд. Якби не допомога Акції «Папа для України», ми б так і не дізналися, що поруч з нами молода жінка з дитиною на межі відчаю. Її «розговорили» наші дівчатка реєстратори, заповнюючи анкету — у жінки знову перекриють виплати, грошей практично немає. Це дуже важко і боляче — залишитися одній в чужому місті..».

За словами координатора проекту Юлії Конотопцевої, на сьогоднішній день перед ними гостро стоїть завдання надати максимальну допомогу тим сім’ям, яким вона найбільше необхідна. «І таких, на жаль, дуже багато. Наприклад, старенькі дідусі і бабусі, які живуть в селищі Куп’янськ-Вузловий, отримуючи мінімальну пенсію, для обігріву будинку з пічним опаленням ходять до лісу збирати сухі гілки й дрова. Лісники ж їх сварять за це та іноді відбирають «зібране». В рамках проекту «Папа для України» їм було надано фінансову допомогу для закупівлі дров або вугілля. Неможливо забути сльози радості стареньких людей, а головне, вони відчувають реальну допомогу, а не лише обіцянки», – сказала вона.

«Оксана з сином виїхала з Горлівки в 2015 році, – продовжує розповідати історією однієї з підопічних Юлія Конотопцева. – В Харкові їй пощастило влаштуватись на роботу, зустріти майбутнього чоловіка та вдруге завагітніти. Але життя разом з радістю дало нове випробування. На 22-й неділі вагітності у Оксани виявили ускладнення. В результаті багатьох дорого вартісних обстежень поставили діагноз – складний порок серця, операція потрібна в перший день життя малюка. А у мами до того ж цукровий діабет… Оксана подала заявку на продуктові ваучери, а також на медичну програму. В рамках проекту ми будемо намагатись зробити все можливе, щоб врятувати два життя…»   

Допомога триває.