Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Відома назва нової Апостольської конституції про Римської куріїРада кардиналів по допомозі Святішому Отцеві в управлінні Церквою працювала на цьому тижні у Ватикані над текстом нового документа, який буде регулювати роботу структур Святого Престолу.

У всіх нарадах 25-го засідання, яке проходило 11-13 червня 2018 року, брав участь Франциск, зробивши виняток лише для останньої сесії, через свою участь в загальній аудієнції. Про це повідомив 13 червня 2018 р зал Печатки Святого Престолу.

Велика частина роботи папських радників була присвячена проекту нової Апостольської конституції про Римську курію, яка отримала робочу назву "Praedicate Evangelium". Рада кардиналів підготувала перший текст, який був переданий Святішому Отцю для внесення поправок. Також вона розглянула різні етапи реформи Римської курії, реалізовані протягом п'яти років роботи.

Монсеньйор Брайан ферму, секретар ватиканської Ради з економічних питань, представив хід реформи фінансово-організаційної структури Святого Престолу і Губернатората Держави Ватикан. Він познайомив Раду кардиналів з цілями і фундаментальними принципами, включаючи підвищення транспарентності, забезпечення правильного застосування принципів бухгалтерського обліку, дотримання принципу подвійного контролю і міжнародних стандартів. Йшлося також про єдиний порядок підготовки бюджету і підсумкових звітів структур; більшу увагу до витрат; тіснішу співпрацю і розуміння фінансової реформи; поступову зміну ставлення до прозорості і звітності.

Наступна зустріч Ради кардиналів з допомоги Святішому Отцеві в управлінні Церквою відбудеться 10-12 вересня 2018 р.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.