Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Понтифік: потрібна екуменічна співпраця для Африки (ВІДЕО)Існує потреба в екуменічній співпраці на благо жителів африканського континенту, переконаний Святіший Отець.

23 червня 2018 р Франциск вперше прийняв на аудієнції у Ватикані делегатів організації Африканських незалежних Церков, до складу якої входять Протестантські громади, які виникли не в результаті місіонерської діяльності, але були заснованими самими африканцями.

У промові Папа зауважив, що обіцянки прогресу і справедливості, які супроводжували процес деколонізації в Африці, не були виконані. "На жаль, багато країн ще далекі від миру і економічного, соціального і палітичниго розвитку, які створюють умови для життя і належні можливості для всіх громадян", - сказав він.

Понтифік порівняв Африку з людиною з євангельської притчі про Доброго самарянина, якого побили, пограбували і залишили ледь живого на дорозі. Він закликав до рефлексії про те, що можна зробити, щоб послання Євангелія стало гарною новиною для африканських народів і перетворилося в вираз надії, миру, радості, гармонії і єдності.

На думку Святішого Отця, тут відкривається величезне поле для екуменічної діяльності. "Африканські народи мають глибоку релігійну чутливість, відчуття присутності Бога-Творця і духовного миру. Сім'я, любов до життя, діти сприймаються як дар Бога, повага до людей похилого віку, почуття боргу перед близькими і далекими ... Хіба ці релігійні цінності і правила життя не належать всім нам, християнам? ", - запитав Франциск.

Святіший Отець переконаний, що грунтуючись на цих принципах, всі християни можуть висловлювати солідарність в міжособистісних і соціальних відносинах.

"Особливе завдання для християн в африканських спільнотах також полягає в сприянні мирному співіснуванню різних етнічних груп, традицій, мов і релігій. При виконанні цього завдання часто виникають перешкоди через взаємні ворожнечі. У зв'язку з цим я хотів би спонукати до більш щільної зустрічі і екуменічного діалогу між вами і всіма іншими Церквами ", - сказав Франциск.

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.