Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У Швеції затримали підозрюваного в крадіжці регалій короля з соборуЯк повідомляв Християнський портал КІРІОС, корона і скіпетер Карла IX і корона його дружини королеви Христини були вкрадені 31 липня з закритою вітрини собору, оснащеної системою сигналізації. Шведська прокуратура затримала чоловіка за підозрою в крадіжці королівських регалій XVII століття, вкрадених 31 липня з кафедрального собору міста Стренгнеса. Про це в четвер повідомляється в прес-релізі відомства.

 «Підозрюваний був затриманий в середу в другій половині дня, йому призначено громадський захисник», - зазначено в повідомленні.

Жоден з вкрадених предметів ще не знайдений, пояснила прокуратура. Розслідування, яке веде Національний оперативний департамент поліції і поліція Стренгнеса під керівництвом прокурорів відділу міжнародної та організованої злочинності, триває.

Корона Карла IX і корона його дружини королеви Христини були вкрадені з закритої вітрини собору, оснащеної системою сигналізації. Вони оголошені в міжнародний розшук. Зловмисники втекли з місця злочину на моторному човні, який знаходився недалеко від церкви. Карл IX (син видатного шведського монарха Густава Васи і батько Густава II Адольфа) був похований в Стренгнесському соборі в 1611 році, королева Христина - в 1625 році.

Подібні крадіжки відбуваються не вперше. У 2013 році з собору Вестерос були вкрадені похоронні регалії короля Юхана III. Через кілька днів після анонімного дзвінка в поліцію вони були знайдені в сміттєвому мішку біля дороги і повернуті до церкви, передає ТАСС.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на blagovest.