Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Базиліка Св. Марка пошкоджена в результаті повені у ВенеціїБазиліка Сан-Марко в Венеції на цьому тижні була затоплена водою майже на три фути, в результаті чого пошкоджена частина 1 000-річного мармурового мозаїчної підлоги всередині знаменитого собору, передає видання британських католиків Сatholic Нerald.

Базиліка «постаріла на 20 років за один день», сказав прокуратор Сан-Марко Карло Альберто Тессерін (Carlo Alberto Tesserin).

За словами Тессеріна, повінню пошкоджено мозаїчна підлога в прибудові капели Мадонни Нікопеї, який знаходився під трьома футами води протягом 16 годин. Каплиця, розташована в лівому трансепті собору, містить знамениту візантійську ікону Божої Матері IX століття.

Баптистерій собору і капела Дзен, названа на честь кардинала Джамбаттиста Дзен, який помер в 1501 році, були затоплені повністю. Бронзові двері і колони базиліки також зазнали збитків.

У 926-річної історії Базиліки Св. Марка на острові було всього п'ять повеней. В кінці жовтня 2018 року «висока вода» ( «acqua alta») під час одного з найбільших в історії Венеції повеней досягла позначки більше 5 футів. Пік повені припав на понеділок, 29 жовтня, коли було затоплено 75 відсотків території міста.

Італійське агентство цивільного захисту заявило про те, що регіони Лігурії, Венето, Трентіно і Фріулі-Венеція-Джулія найбільше постраждали від сильних злив і сильних вітрів.

Музеї в Венеції знову відкрилися в середу, 31 жовтня, коли повінь, нарешті, спала.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Седмицю.