Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

 

Скотт ГамільтонБагато хто знає Скотта Гамільтона як золотого олімпійського медаліста і коментатора з фігурного катання, який хворий на рак. Але мало хто знав, як він навернувся і прийняв Христа, причому, до того, як його відео було розміщено на сайті «Я - другий» на цьому тижні.

У цьому відеосвідченні колишній фігурист розповідає про свій важкий шлях, який розпочався, коли він був ще маленьким. Він страждав від якоїсь таємничої хвороби, яка перешкоджала його росту. «Я часто лежав у лікарнях і практично не бував вдома», - розповідає він. Коли він повернувся додому після незліченних відвідувань лікарень, то тоді став ходити в ковзанярський клуб. «І я знайшов таке катання, яке захопило все моє життя».

З цього моменту він пережив ще багато трагедій, у т. ч. смерть матері, яка боролася з раком. Ця втрата щось розбудила в ньому. «Я знав, що мені потрібно щось більше», - розповідає він.

Не бажаючи бути «менше, ніж уважала мене мама», Гамільтон продовжував і виграв 16 національних і світових чемпіонатів поспіль, починаючи з 1981 року. Він завоював золоту медаль на Олімпіаді 1984 року. Про це християнський портал КІРІОС інформує, посилаючись на cnlnews.tv

«Я думаю, що я, можливо, більше відомий своїми проблемами по здоров'ю, ніж своїми заслугами в катанні».

У 1997 році, на піку кар'єри, Гамільтон був змушений покинути лід для проходження хіміотерапії.

«Те, що сталося, дійсно змінило моє життя», - ділиться він. Гамільтон переніс рак.

«Я переніс щось, що забрало життя у найважливішої на планеті людини в моєму житті. Я вижив. Яка у мене зараз мета? Що мені потрібно робити?» - такі питання він ставив, коли зустрів свою майбутню дружину Трейсі, яка привела його до Церкви.

Гамільтон і Трейси одружилися, і у них народився син. Але труднощі не закінчилися - виявилося, що у Гамільтона пухлина мозку.

Коли він сказав своїй дружині, вона взяла його за руки і почала молитися. «Саме в той момент я знав, куди мені треба піти, щоб віддати все - довіру, віру - все». Гамільтон сказав, що це був самий хвилюючий момент у його житті.

Гамільтон дізнався, що пухлина мозку у нього вроджена, і це вона перешкоджала його росту, коли він був дитиною. «Це була та таємнича хвороба, яку не могли діагностувати, яка привела мене до фігурного катання. Її розмір 5'4, якби він був 5'8, де б я був? Я зробив вибір дивитися на цю пухлину, як на найбільший дар, який я коли-небудь отримував, тому що він зробив можливим мої досягнення».

Коли пухлина була повністю видалена, то через 6 років вона з'явилася знову. Гамільтон не думав, що він виживе тоді, і сумнівався, чи зможе мати ще дитину. Але потім сталося «суперчудо».

«Озираючись назад, - додає він, - я розумію, що через міцні відносини з Ісусом Христом ви можете перенести все. Бог направляє й провадить вас через труднощі. Бог з вами кожен раз, увесь час. Моє ім'я Скотт Гамільтон, і я - другий».

«Я другий» - це рух, який надихає людей через відеосвідчення відомих і простих людей, які діляться тим, як вони подолали труднощі, знайшовши себе у Христі.