Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Папа Франциск: світу потрібні лідери з новим менталітетом (ВІДЕО)Папа прийняв на аудієнції 3 грудня 2018 року представники асоціації "Ластівки - Цитадель для Миру" (Rondine - Cittadella della Pace). Зустріч була приурочена до 20-ї річниці її заснування.

Папа Франциск зазначив, що асоціація розробила ефективний метод трансформації конфліктів, завдяки якому молодь звільняється із замкнутості і ворожого ставлення до середовища, повертаючись до повного духовного, морального, культурного та громадського життя.

Коли людину поважають в її основні права, в ній народжується почуття обов'язку поважати права інших, послався Папа Франциск на думку свого попередника, Папи Івана XXIII. Саме права і обов'язки ведуть до усвідомлення приналежності до однієї спільності, з іншими людьми і з Богом. Тому у нас є покликання - нести і Євангелії миру як Добру Новину про майбутнє, де поважаються права та гідність кожного, звернув увагу понтифік.

Папа вважає, що світу потрібні лідери з новим менталітетом: люди, які вміють розмовляти і вести діалог, які не бояться сісти зі своїм противником за стіл і привести свій народ до миру. "Для цього нам потрібна покірність, а не гордість", - підкреслив Папа Франциск. Він подякував асоціації за те, що вона пропагує свій метод одночасно серед громадян, політичних лідерів, представників національних та міжнародних організацій, оскільки світ - це відповідальність кожного.

Папа закликав своїх молодих гостей, ніколи не втрачати смирення і вміння дивуватися, зберігати взаємну довіру, і перетворити це все в щедре служіння загальному благу.

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан