Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Лемерт і ЕйнштейнЄвропейське космічне агентство (ЄКА) хоче назвати п'ятий вантажний космічний корабель ім'ям Жоржа Леметра - священика-вченого з Бельгії. Назвавши космічний корабель на честь католицького священика і вченого, агентство визнає світову значимість Жоржа Леметра, - повідомляє офіційний сайт ЄКА.

Вантажний космічний корабель створюється найбільшою аерокосмічною компанією в Європі EADS Astrium. Довжина корабля - 10,3 метра, а його діаметр становить 4,5 метра. Космічне судно буде оснащено російськими системами стиковки і дозаправки.

Компанія EADS Astrium виконує провідну роль у більшості областей космічної промисловості - від наземних систем до супутників, ракет-носіїв і орбітальної інфраструктури, - інформує християнський портал КІРІОС, посилаючись на katolik.ru.

Довідка:
Жорж Леметр (фр. Georges Henri Joseph Édouard Lemaître; 1894-1966) - бельгійський католицький священик-єзуїт, астроном і математик, іноді званий також "батько теорії Великого вибуху" (яка, по суті, науково розкриває Божественне походження Всесвіту).
Основні праці Леметра в області математики присвячені уявленням групи Лоренца, пов'язаних з релятивістськими хвильовими рівняннями, і алгебрі кватерніонів. Основні праці в релятивістській астрофізиці та космології пов'язані з теорією «Великого вибуху». Є автором теорії розширення Всесвіту, розробленої ним незалежно від А. А. Фрідмана. Леметр першим сформулював залежність між відстанню і швидкістю галактик і запропонував у 1927 році першу оцінку коефіцієнта цієї залежності, відому нині як постійна Хаббла. Теорія Леметра про еволюцію світу, починаючи з «первісного атома», іронічно була названа «Великим вибухом» Фредом Хойлом в 1949 році. Ця назва - Великий вибух - історично закріпилося в космології. Варто зазначити, що в 1960 році Жорж Леметр був призначений президентом Папської академії наук і обіймав цю посаду до своєї смерті.