Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Візит Папи в Болгарію і Північну Македонію - офіційна програмаВ екуменічному та міжрелігійному ключі пройде Апостольська подорож Папи Франциска в Болгарію і Північну Македонію. 7 березня 2019 року в Ватикані була опублікована програма травневого візиту.

У неділю, 5 травня літак з Понтифіком на борту приземлиться в аеропорту Софії. У болгарській столиці на нього чекатимуть зустрічі з Прем'єром і Президентом, політичним істеблішментом і дипкорпусом. Також в перший день візиту Папа відвідає Патріарха Болгарського Неофіта в його резиденції, помолиться в кафедральному соборі. На площі Олександра Невського Папа Франциск очолить молитву "Regina coeli", а потім відправить св. Месу на площі Князя Олександра І.

Другий день перебування в Болгарії почнеться для Понтифіка з відвідування табору для біженців. Потім він відправиться в Раковське, де очолить св. Месу за участю дітей, які нещодавно прийняли Перше св. Причастя. У місті на півдні Болгарії відбудеться розмова Папи Франциска з місцевим єпископатом, яка пройде за обідом, і зустріч з місцевою католицькою громадою.

Після повернення в Софію, 6 травня ввечері, на площі Незалежності, Папа очолить Молитву за мир за участю представників багатьох конфесій.

7 травня Святійший Отець проведе в Скоп'є. Відразу після прильоту з Софії його чекають зустрічі з македонским Президентом і Прем'єром, політиками і дипломатами. Потім Папа відвідає Меморіал Матері Терези - тут на нього чекатимуть представники конфесій та релігій, - і зустрінеться з бідними. На площі Македонії він очолить св. Месу, після якої проведе дві зустрічі: з молодими представниками конфесій і релігій, а також з духовенством.

Візит до Болгарії пройде під девізом: "Мир на землі", в Північну Македонію: "Не бійся, мале стадо".

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.