Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Папа надсилає першу допомогу постраждалим від циклону «Ідай» на південному сході АфрикиЧерез Дикастерію служіння цілісному розвиткові людини Глава Католицької Церкви надсилає першу допомогу постраждалим від циклону «Ідай» на південному сході Африки.

Понад мільйон людей постраждали від повеней, спричинених циклоном «Ідай» в Мозамбіку, Зімбабве та Малаві – країнах південносхідної Африки. Підтверджено смерть понад 300 людей, тисячі зазнали поранень, сотні тисяч залишилися без даху над головою. Внаслідок проливних дощів, що тривали протягом тижня, сподіяно значну матеріальну шкоду: десятки тисяч будівель зрівняні з землею, знищені важливі автомагістралі, пошкоджені системи водозабезпечення та електропостачання. В той чай, як існує загроза епідемій, до багатьох територій ускладнений доступ рятувальних служб.

Про це йдеться у комюніке Дикастерії служіння цілісному розвиткові людини, яким повідомляється про те, що Папа Франциск вирішив надіслати через це відомство Римської Курії 150 тисяч євро (50 тисяч для кожної країни) як першу допомогу для постраждалих. Ці кошти, як «вираження духовної близькості та батьківського підбадьорення з боку Святішого Отця», в співпраці з Апостольськими Нунціатурами будуть розподілені між найбільш ураженими районами. Таким чином Папа й Святий Престол приєднуються до гуманітарних ініціатив, які започаткувала Католицька Церква, залучаючи єпископські конференції та харитативні організації.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.