Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Патріарх Неофіт очолив рейтинг довіри болгарБолгарський Патріарх Неофіт очолив рейтинг довіри болгар, повідомляє болгарський сайт «Bnews».

Активна участь предстоятеля Болгарської Православної Церкви Патріарха Неофіта , який нещодавно очолив Болгарську церкву, у громадському житті та його оперативне реагування на всі найгостріші проблеми болгарського суспільства заслужили високу оцінку, схвалення і підтримку більшості болгар, що показали проведені у квітні дослідження Болгарського центру аналізу та маркетингу,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Седмицю. Болгарська Православна Церква в останні роки стабільно займала високі місця в рейтингах довіри серед болгар: так, згідно з опитуванням, проведеним на початку листопада 2012, їй довіряли 48.3% опитаних громадян. Таким чином, активна діяльність, публічні виступи та вчинення частих богослужінь Патріархом Неофітом (Дімітровим), який очолив Болгарську Православну Церкву 24 лютого 2013, в дні найгострішої внутрішньополітичної та економічної кризи в Болгарії, сприяють зміцненню довіри болгар до Церкви. Після Патріарха і Болгарської Православної Церкви найбільшу довіру у болгар послідовно викликають президент Болгарії Росен Плевнелієв і болгарська армія. Лише тільки ці три інституції мають позитивний рейтинг довіри, коли кількість схвалючих перевищує число які не схвалюють їх діяльність болгарських громадян.

Нагадаємо, як повідомляв Християнський портал КІРІОС, Митрополит Русенський Неофіт ,був обраний новим Патріархом Болгарської Православної Церкви, 24 лютого, переважною більшістю єпископів.