Одного разу, у 2006 році мені трапилася чудова нагода відвідати усім відоме місто – місто Рим.
Скажу зразу, що враження від цієї поїздки особисто в мене незабутні. Особливо, про що хотів би написати – це відвідини собору святого Петра, який включає і відому всім площу св..Петра (знаходиться все це у невеличкому містечку Ватикан).
Місце це наповнене великою кількістю архітектурних пам’яток і взагалі сам собор включає в себе безмежну кількість робіт найвидатніших світових митців. Можна тут і звичайно зустріти Папу, у певні дні Папа має спеціально для людей загальні аудієнції.
Коли я побачив Папу, емоції мене переповнювали, постараюсь пояснити чому, - для більшості католиків Папа є справжнім їхнім лідером, це особа яка має право носити титул Вікарія (заступника) Господа нашого Ісуса Христа на землі. І таким чином Папа об’єднує мільйони.
Також запам'яталися відвідини базиліки Св. апостола Павла, базиліки під назвою «Санта Марія Маджоре». Що стосується останньої , то розповідають, що місце під її будівництво було вибране в чудесний спосіб, нібито Папі було об’явлено, що де впаде сніг (а була це пора, коли це природно не можливо), то на тому місці має бути збудована базиліка і сніг впав! І в правді це місце ніби наповнене особливою благодаттю, може тому, що побудоване на честь Тієї, яку вважають Найніжнішою, Найчистішою Матір’ю.
Ще багато цікавого можна побачити відвідуючи святині Риму. Наприклад є місця де зберігаються найвизначніші реліквії самого нашого Бога: ясла Ісуса Христа, в яких Пречиста Діва колисала маленьке дитя Ісус (можливо в це важко повірити, але це залишимо на свобідну волю читача), також зберігаються залишки тернового вінка і цвяхи, частини Животворящого Хреста, ланцюги, якими був закутий апостол Петро, також діє музей у тюрмі, в якій перебував апостол і ще багато-багато цікавого можна побачити у цих величних Соборах Риму.
Тому думаю, що не тільки паломникам, але просто туристам першочергово потрібно відвідати це старовинне історичне місто – місто Рим, Вічний Рим!
Автор статті Олег Жилавий