Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Меджугорія,Меджугор'є,Medjugorje, МеждугорьеМеджугорія (Меджугор'є) (Medjugorje) - невеличке містечко в Боснії. Тут явилася Пречиста Діва Марія. Об'явлення продовжуються і до сьогодні, є візіонери (люди до яких приходить Богородиця ). Містечко розташоване немов би на горі. Звідусіль чудовий панорамний краєвид, гори - багато гір, це перше що приємно захоплює в Боснії. В своїх спогадах неможливо оминути красу Божого творіння - природу.

Отож почну від початку, мої спогади матимуть описовий характер тому, дорогі читачі, прошу набратися терпіння і дочитати до кінця.

Виїздили ми з Івано-Франківська приблизно 12 00, автобусом, по дорозі молилися, на Українському кордоні "Тиса" проблем не було, правда деякий час ми все ж таки простояли приблизно до 1 години, без проблем перетнули ми і Угорську границю,  на кінець о 5 годині ранку ми дісталися до Будапешту, де нас "потішили" що консульство відкривається о 9 00 год. так, щоб не втрачати дорогоцінного часу ми вирішили провести його з користю, сфотографували вулицю на якій стояв наш автобус і пішли "покоряти" Будапешт, що ж не буду вдаватися в деталі подорожі, але раджу - якщо є час і ви даремно чекаєте - обов'язково підіть, там є на що подивитися.Будапешт З Будапешту ми виїхали аж в вечір, і поки всі крутились біля автобуса ми четверо не знаючи їхньої мови на ламаному англійського і на своїх двох ногах оббігали славне місто Будапешт вздовж і в поперек, побувавши і в Буді, і в Пешті (так називаються дві частини міста розділені річкою). Знову дорога, довга дорога...Так ось ми перетнули кордон Хорваті, тут особливо розповідати нема про що, оскільки перетинали ми його вночі, тому відразу перейду до Боснії.

Так, як я зауважив на початку цієї статті природа Боснії дуже мальовнича, майже через цілу країну тягнеться прекрасна ріка "Босна" і красиві гори-скелі.

Два слова, про враження з Боснії. Дорогою БосніїВона не дуже відрізняється від нашої рідної неньки України, також поля, також кукурудза та все інше що і в нас на городах :-) такі ж хатки, можливо війна не дала цій країні процвісти, цього вже не знаю. Косово,  проїжджаючи дійсно видно сліди нещодавньої війни :-(

Так пора перенестися до самої суті цієї історії - Меджугорія. Так, піднімавшись по високій горі і недалеко від міста Мостар знаходиться прекрасне містечко Меджугорія. жителі цього містечка майже всі християни, я забув сказати Боснія наполовину мусульманська країна, навіть всю дорогу до Меджугорії по одну сторону дороги Церкви по іншу - Мечеті. Меджугорія містечко яке в основному населяють приїжджі, новонавернені європейці: італійці, американці, поляки і інші. Поселилися ми в дуже доброї жіночки п.Ненсі, чудовий будинок, навіть замок для нас спорудила вона з чоловіком. По справжньому приємно і навіть незручно було перед такою великою побожністю хазяїнів цього двору.

Вечірня програмаВесь час перебування в Меджугорії був наповнений якимось особливим духом - особливою духовністю! Мета нашого приїзду була реколекції, ми приїхали здається за 3 дні до них, тому мусили самі собі складати програму. За весь час ми відвідали гору "Подбордо" де об'явилась Богородиця, гору "Кріжовец" там також відбулось об'явлення, пройшли хресну дорогу на одній з цих гір.  Також слухали багато свідчень від людей, яких Богородиця змінила, змінила їх життя та дала їм нове серце - новий смисл життя. Цікава і захоплююча історія (свідчення) Горана...

Вечірня програма - так називали ряд богослужінь що починались о 1800 на цей час всі люди - паломники, і місцеві жителі приходили до "Часовні" тобто церкви, ніби ззаду церкви була каплиця просто неба, під символічним накриттям,  і яка б не була погода до 1800 а саме тоді після молитви на вервиці починалась Свята Літургія, хмари розходились і світило сонце.Меджугорія,Меджугор'є,Medjugorje, Междугорье

Особливий молитовних дух наповнював це Богопосвячене місце, разом з людьми-паломниками які приїхали кожен зі своїми проблемами, обітницями, переживаннями. Єдність у молитві! Всіх до себе зібрала Пресвята Богородиця, всі її діти прийшли до неї, всіх Вона привела до Свого Сина. І в такій єдності всі спільно молилися! організовано було так, що кожен міг чути через радіоприймач переклад на свою мову (Англійська, Іспанська, Італійська, Російська, німецька, всіх не пам’ятаю). Не можливо передати словами те, що відчуваєш серцем і душею, саме такі відчуття були в мене за час перебування у місці яке обрала для об'явлення Богородиця. Перебування та реколекції які були в Меджугорії були тим зерном, яке  посіялось в серці, і ще досі сходить і має принести свій плід., надіюсь сторицею. Ще багато чого є, що можна розповісти про Меджугорію, але відчуття важко описати словами, зрештою і кажуть: "краще раз побачити ніж 100 раз почути", а я б сказав краще 1 відчути і бути там.

Отож дорогі читачі,  роблячи якийсь висновок із цієї статті та із своїх спогадів хочу сказати - поїхати в Меджугорію варто! міняється все, молитовна обстановка, дух, люди, все повністю! Враження не забутні! Прошу не ображатися на невеличкий вступ про природу та дорогу, але думаю що це цікаво, бо дорого не близька, і думаю варто знати що від неї можна чекати.

Особлива подяка п.Ненсі яка нас приймала та годувала весь час перебування там! Та всім жертводавцям, які спричинилися до нашої молитовної подорожі. Прохання і до Вас, дорогі читачі - помоліться "Богородице Діво" за наших жертводавців. Дякую.