Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

УГКЦ оприлюднила заяву щодо подій навколо Благовіщенського храму у КоломиїЗ приводу останніх подій навколо храму Благовіщення Пресвятої Богородиці в м. Коломия Івано-Франківської області, який з 4 червня за згодою сторін та місцевої влади був зачинений та опечатаний, уповноважені заявити таке: 

Підтверджуємо незмінність нашої позиції – наша єпархія, як і вся Українська Греко-Католицька Церква послідовно виступають за збереження в Україні міжконфесійного миру та злагоди й нікому не наказують і не рекомендують захоплювати силою храми чи будь-яке інше майно. 

Для мирного врегулювання даної ситуації було запропоновано створити чотирьохсторонну комісію у складі: Івано-Франківська облдержадміністрація; виконком міста Коломия, Коломийсько-Чернівецька єпархія УГКЦ та Івано-Франківська єпархія УПЦ, для мирного врегулювання даної ситуації. Надіємось, що дана комісія зможе знайти мирний і справедливий шлях вирішення цієї конфліктної ситуації. 

Закликаємо духовенство і мирян нашої Церкви в м. Коломиї та околицях не піддаватися на провокації, виявляти християнську пошану до представників інших конфесій, зберігати послух державному і церковному законові та уникати будь-якого насилля у вирішенні міжконфесійних майнових суперечок. 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Прес-службу Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ.