Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

27 грудня 2011 року асистенти Центру дозвілля та соціальної реабілітації для людей з особливими потребами, що діє при організації «Карітас Стрийської єпархії УГКЦ» у м. Стрий, отримали від учнів загальноосвітньої середньої школи І-ІІІ ступенів с. Дроговиж Миколаївського р-ну Львівської обл. бісер для виготовлення різноманітних виробів, котрі стали невід’ємним елементом діяльності цього Центру.

Ця акція була реалізована з ініціативи самих же учнів. Упродовж грудня вони заощаджували свої кишенькові гроші для того, щоб напередодні Різдва зробити приємний подарунок особам з особливими потребами, які відвідують вищезгаданий Центр.



Такому рішенню передувало дві події, які посприяли зародженню міцної дружби між двома закладами. 30 травня 2011 року асистенти і друзі (особи з особливими потребами) Центру, на запрошення дирекції дроговизької школи, прибули до навчального закладу на майстер-клас із виготовлення виробів з бісеру, а вже 22 червня того ж року учні школи приїхали погостювати до асистентів та друзів у Центр та перейняти їх досвід роботи. За словами о. Романа Коцопея, пароха парафії с. Дроговиж, за сприяння якого і відбулося дарування бісеру, подібні відвідини та обмін досвідом проводитимуться і надалі.

Подяку за несподіваний подарунок складав о. Василь Гушуватий, директор «Карітасу Стрийської єпархії УГКЦ»: «Сердечно дякуємо школярам дроговизької школи за таку добру ініціативу та акт солідарності, який вони виявили у своєму подарунку. Рівно ж складаю слова подяки педагогічному колективу цієї школи, зокрема: директору п. Василю Осипчуку, заступнику директора п. Вірі Свистун та завучу п. Анні Семчишин». На завершення священнослужитель подарував школі кілька листівок з різдвяними вітаннями, які власноруч виготовили особи з особливими потребами.

На сьогодні Центр дозвілля та соціальної реабілітації для людей з особливими потребами у Стрию відвідує 16 осіб. Основним завданням цього закладу є сприяти розвитку індивідуальних дарів і талантів людей із розумовою неповносправністю, а також допомагати кращій інтеграції їх у місцеву громаду шляхом набуття соціально-побутових навичок, повідомляє християнський портал КІРІОС посилаючись на прес-службу Стрийської єпархії.