Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Влада Судану, який є мусульманською країною, позбавила громадянства від 500 000 до 700 000 християн і змусила їх переселятися в новостворену незалежну державу Південний Судані, - повідомляє ENI.

У перебігу жорстоко-кривавої громадянської війни між, переважно, мусульманською Північчю та, головним чином, християнським Півднем у Судані загинуло приблизно 2 млн осіб. Війна завершилася тоді, коли Міжнародний Кримінальний Суд змусив президента Омара Хассана Ахмада Аль-Башира надати автономію півдню країни. Незалежним Південний Судан став у липні 2011 року.

 

Влада Судану постановила, що всі “батьки, дідусі та прадідусі, які народилися в Південному Судані або належать до будь-якої південної етнічної групи”, більше не вважаються громадянами Судану і зобов'язані покинути державу до 8 квітня ц.р.

“Ми дуже занепокоєні таким рішенням”, - говорить помічник єпископа Хартумського Деніел Адвок. “ Буде важко змінити місце проживання, оскільки діти ходять у школу, тут - їхні домівки. Це майже неможливо”.  Також він додав:”Ми хочемо, щоб дотримання прав цих людей ґарантував парламент. Кожен має право вибирати, де йому жити”. Про це пишуть Новини релігії християнського порталу КІРІОС, посилаючись на catholicculture.