Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

День Хрещення РусіГлава Української православної церкви Київського патріархату Філарет стверджує, що урядовці приймають закони для власного збагачення, замість того, щоб дбати про людей.

"Подивіться на наших законодавців..., пишуть закони під себе, для свого збагачення, а не пишуть такі закони, які б давали можливість кожному громадянину жити по правді", - сказав він, звертаючись до присутніх після молебню з нагоди Дня Хрещення Русі на Володимирській горі в суботу в Києві.

 

При цьому голова Патріарх поставив сьогоднішнім керівникам взірець Володимира та Ярослава Мономаха: "Тому згадуючи святого Ярослава і Володимира Мономаха, ми повинні жити за тими законами і приймати такі закони, які брали вони". Як зазначив патріарх Філарет, люди втратили віру у всіх, у них залишається тільки церква. "Так от, ми покликані для того, щоб стверджувати надію", - сказав він.

Ієрарх також зазначив, що не тільки віруючі у світському житті, а й церковні люди живуть не по закону Божому: "І це ми спостерігаємо не тільки серед християн, ми це спостерігаємо і в церкві", - заявив він. Вже традиційно владика висловив сподівання, що в Україні буде створена єдина Українська помісна православна церква.

Про це повідомляє християнський портал КІРІОС з посиланням на Інтерфакс-Україна