Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Папа написав до буддистського ПатріархаСвятіший Отець спрямував 3 серпня своє послання на святкування 25 річниці міжрелігійної молитви за мир на японській горі Хей-дан. В телеграмі на ім'я Каюн Ханга, Верховного Патріарха буддистської школи Тендай, Папа привітав релігійних лідерів, які зібралися в річницю проведення зустрічі, що пройшла в дусі історичної зустрічі в Асижі в 1986 р.

"Прихильність до справи миру з боку релігійних лідерів має велике значення, і я радий, що завдяки вашим зусиллям, зустріч на вищому рівні на горі Хей стала головною щорічною подією, яка сприяє ефективному діалогу між людьми різних вірувань", - написав Папа до Каюн Ханга в телеграмі за підписом кардинала Держсекретаря Тарчізіо Бертоне. Святіший Отець нагадав, що любов у відповідності з християнською точкою зору, "є відображенням божественного милосердя Бога, Який так полюбив світ, що віддав Сина Свого Єдинородного Ісуса Христа".

Бенедикт XVI зізнався, що його думки звертаються до торішніх землетрусу і цунамі на північному сході Японії та їх болісних наслідків для всієї нації. "Було приємно дізнатися про дієву роль релігійних лідерів у несенні надії і підтримки, а також поради і розради для всіх, хто страждав. Трагічні події також показали, як люди різних переконань можуть співпрацювати один з одним на благо людини", - написав у своєму посланні Святіший Отець.

Телеграму на форумі прочитав представник Бенедикта XVI, Архиєпископ П'єр Луїджі Челата, колишній секретар Папської ради з міжрелігійного діалогу, який в ці дні перебуває з візитом в Японії. Про це повідомляє християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан .